Колесніков: "Лівела" - це не бізнес, а контрабанда

П'ятниця, 10 червня 2011, 18:58

Дії кременчуцької компанії "Лівела", яка має ексклюзивне право на ввезення нафтопродуктів на територію України без сплати податків і зборів - це не бізнес, а контрабанда

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков, відповідаючи на запитання учасників другого засідання клубу Форбс, передає "Фокус".

Причиною появи "Лівели", через дії якої зупинилося кілька нафтопереробних заводів у країні, політик назвав непродумане рішення Павла Лазаренка, колишнього прем'єр-міністра України.

Це було рішення про скасування пільг для спільних підприємств, що мають іноземних і українських засновників, що діяло в Україні з початку 1990-х років.

Реклама:

"Залишалося лише рік і дев'ять місяців до того моменту, коли в останнього зареєстрованого ПП закінчиться договір. Міжнародні юристи тоді говорили: вам краще ці рік і дев'ять місяців дотерпіти і у вас не буде приводу для позову", - зазначив Колесніков.

За його словами, Лазаренко не прислухався до рекомендацій, і тепер країна розплачується за "самовпевненість у регуляторній політиці".

Компанія "Лівела" ввозила нафтопродукти в Україні з липня 2010 року.

Восени минулого року на компанію припадало половина всього імпорту нафтопродуктів.

З грудня 2010-го року безподаткове ввезення припинилося.

За оцінками Антимонопольного комітету, через "Ліверу" державний бюджет в 2010 році втратив на акцизах і ПДВ близько 3 мільярдів гривень.

Верховна рада створила тимчасову слідчу комісію, яка розслідуватиме діяльність компанії "Лівела" на українському ринку нафтопродуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!