У Януковича чекають місію МВФ не лише заради грошей

П'ятниця, 10 червня 2011, 14:57

На нинішньому етапі з Міжнародним валютним фондом проводяться консультації про те, коли в Україну може приїхати технічна місія.

Про це заявила перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова на брифінгу у п'ятницю, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Питання співпраці з Міжнародним валютним фондом - це не тільки питання грошей, але й питання економічних і політичних сигналів міжнародного співтовариства - наскільки стійка економіка Україна, наскільки стійка її фінансова і монетарна система і наскільки великі або низькі ризики вкладання грошей в Україні", - зазначила Акімова.

За її словами, питання співпраці з МВФ - це те, на чому акцентує увагу президент.

Реклама:

"Зараз йдуть технічні консультації про те, коли можуть приїхати представники МВФ для з'ясування технічних питань, які, як правило, передують приїзду місії", - сказала заступник глави Адміністрації президента.

Акімова підкреслила, що робота з МВФ ведеться постійно.

"У нас є представництво Фонду, яке перебуває в постійному контакті з урядом і НБУ, моніторить макроекономічні, монетарні, фіскальні показники України. Тому співпраця триває. І ми сподіваємося, що в недалекому майбутньому буде прийняте обома сторонами рішення про те, коли може приїхати технічна місія", - сказала вона.

Як повідомлялося, на початку червня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що нині Україна не має гострої потреби у грошових коштах МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: