Українським фермерам дозволять купувати землі

П'ятниця, 10 червня 2011, 10:59

Дозвіл на купівлю земель сільськогосподарського призначення отримають, крім фізичних осіб, і власники фермерських господарств.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий. повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"На першому етапі ми вважаємо, що можливими власниками і учасниками купівлі-продажу земельних ділянок можуть бути громадяни України - фізичні особи, фермерські господарства, а також держава в особі спеціального уповноваженого державного органу", - сказав Безуглий.

Водночас, чиновник відзначив, що, на думку відомства, стан аграрного виробництва та аграрної економіки країни змушує ввести певні обмеження в категорії покупців та власників угідь.

Реклама:

Так, проектом закону про ринок землі обмежується участь іноземного капіталу в придбанні земель сільгосппризначення в Україні, як фізичних осіб - іноземців, так і юридичних осіб, засновниками яких є іноземні особи або іноземні компанії.

В кінці 2010 року уряд пропонував дозволити підприємствам з іноземними інвестиціями придбання землі несільськогосподарського призначення, тоді як сьогодні придбання земельних ділянок дозволене для спільних підприємств, створених за участю іноземних юридичних і фізичних осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!