"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд закупить цукор, сухе молоко і вершкове масло

Неділя, 8 травня 2011, 11:00

Аграрний фонд у червні проведе відкриті торги щодо закупівлі цукру, сухого молока і вершкового масла.

Про це повідомив в.о. гендиректора АФ Сергій Хорошайлов, передає УНІАН.

За його словами, відповідний тендер опублікований наприкінці квітня у Віснику держзакупівель.

"Аграрний фонд розпочне відкриті торги в червні, і зніматиме з ринку надлишок обсягу саме тій продукції, яка в цей сезон найбільш падає в ціні, і продаватиме це вже до нового року", - сказав він.

Реклама:

Хорошайлов пояснив, що торги будуть проведені в червні, оскільки процедура здійснення таких закупівель з моменту оголошення тендеру займає 60 днів.

"Тобто, Аграрний фонд почне торги після цієї процедури і розгляду заявок", - відзначив він.

За даними Хорошайлова, Аграрний фонд цього року одержить 7,2 мільярда гривень на здійснення своєї діяльності, зокрема 5 мільярдів гривень - на форвардні закупівлі, і 2,2 мільярда - на здійснення роботи по закупівлях і продажах необхідної продукції, зокрема це стосується сухого молока, масла.

Кабінет міністрів 26 січня 2011 року постановою №66 затвердив обсяги формування державного інтервенційного фонду у 2011-2012 маркетинговому періоді.

Згідно документу, мінімальні обсяги формування запасу становлять: пшениці твердої і м`якої, суміші пшениці і жита (меслін) - 1,05 мільйона тонн, жита озимою і яровою - 90 тисяч тонн, ячменю - 40 тисяч тонн, цукру-піску (бурякового) - 247,6 тисячі тонн, кукурудза - 30 тисяч тонн, молока сухого - 6 тисяч тонн, масла вершкового - 18 тисяч тонн і гречки - 35,28 тисячі тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: