ЄБРР може дати "Галнафтогазу" до 110 мільйонів доларів

П'ятниця, 6 травня 2011, 19:52

Європейський банк реконструкції і розвитку може надати пакет фінансування дистриб'ютору нафтопродуктів "Концерну Галнафтогаз" загальним обсягом до 110 млн. доларів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу ЄБРР.

Згідно із повідомленням, ці кошти включають як боргове фінансування, так і інвестиції в капітал, для здійснення в найближчі два роки оцінюваної в 210 млн. доларів програми розвитку.

Пакет складається з позики типу "A" (за власний рахунок) на 15 млн. доларів, позики типу "B" (синдикованої) на 45 млн. доларів, "С" (субординоване мезонинне фінансування) на 20 млн. доларів і інвестиції в капітал на 30 млн. доларів.

Реклама:

Рада директорів банку планує розглянути цей проект 14 червня.

ЄБРР нагадує, що в 2009 році уже підписав з "Галнафтогаз" угоду про входження в капітал, однак з того проекту 50 млн. доларів залишилися невикористаними і тепер будуть замінені більшим пакетом фінансування.

Банк відзначає, що з 210 млн. доларів планується 150 мільйонів направити на розширення мережі, зокрема, будівництво / реконструкцію / покупку 75 автозаправних комплексів переважно в центральній та східній Україні.

Ще 60 млн. доларів необхідні для рефінансування мезонінного (проміжного) боргу.

Раніше про можливість співфінансування цього проекту позиками трьох типів ("A" - 45 млн. доларів, "B" - 45 млн. доларів і "С" - 20 млн. доларів) заявила Міжнародна фінансова корпорація (IFC).

Передбачалося, що рада директорів IFC обговорить цей проект у п'ятницю ввечері за київським часом.

У мережу "Галнафтогазу" входить понад 310 заправок, з яких 290 - під брендом "ОККО".

Компанія, згідно з даними IFC, є третім за величиною дистрибутором нафтопродуктів за кількістю АЗС, і другим - за обсягом.

Холдинговою компанією "Галнафтогазу" виступає компанія GNG Retail Public Limited, якій належить близько 64%.

Засновником і кінцевим бенефіціаром групи виступає бізнесмен Віталій Антонов.

За даними IFC, ЄБРР належить близько 10,3%, і його частка може зрости до 19% у разі дорозміщення акцій в рамках цього проекту.

Як повідомлялося, ЄБРР та IFC в кінці 2007 року заявили про надання "Галнафтогазу" фінансування в розмірі 200 млн. доларів для розширення мережі АЗС (ТМ "ОККО") на всю територію України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: