Тимошенко розраховує у США поставити Фірташа на місце

П'ятниця, 6 травня 2011, 17:23

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко розраховує, що американський суд задовольнить її позовні вимоги до швейцарської компанії "Росукренерго" та її співвласника Дмитра Фірташа за звинуваченням у шахрайстві, порушенні прав людини і здирництві.

"Ми будемо професійно захищати нашу позицію в американському суді, і я буду сподіватися на те, що рішення, яке може бути винесено, буде позитивним і поставить на місце Фірташа", - сказала Юлія Тимошенко на прес-конференції в Сумах, повідомляє її сайт.

За її словами, у разі задоволення позовних вимог Дмитро Фірташ буде "зобов'язаний повернути в три рази більше, ніж забрав у України".

"Я за це поборюсь. Я не можу зараз сказати, яким буде рішення американського суду, тому що там є правосуддя, розглядаються справи. І я буду робити все, щоб наша позиція була сильною і аргументованою", - підкреслила Тимошенко.

Реклама:

Як відомо, в червні 2010 року Стокгольмський арбітраж зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути швейцарському трейдеру "Росукренерго", власником якої є Дмитро Фірташ, 11 млрд. кубометрів газу і передати як неустойку ще 1,1 мільярда кубометрів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: