"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова чекає зростання кількості "ПДВ-автоматників"

П'ятниця, 6 травня 2011, 15:12

Державна податкова служба очікує збільшення кількості підприємств для автоматичного відшкодування податку на додану вартість.

Про це заявив голова ДПСУ Віталій Захарченко під час зустрічі з послом Франції та економічним радником посольства Франції в Україні, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Захарченко підкреслив, що збільшення кількості таких компаній переважно залежить від платників, а не від збирачів податків.

"Як свідчать результати, більшість підприємств не потрапляють під автоматичне відшкодування через недотримання критеріїв, визначених Податковим кодексом. А це говорить про непрозорість схем, за якими працює реальний сектор економіки", - підкреслив глава ДПСУ.

Реклама:

За його словами, податкова зацікавлена у збільшенні кількості підприємств, які будуть отримувати автоматичне відшкодування ПДВ.

Захарченко повідомив, що якщо в першому місяці кількість таких підприємств було 24, то за результатами обробки заявок лютого, спрямованих в березні, їх стало 37.

Водночас, керівник податкового відомства підкреслив, що відбір платників до автоматичного відшкодування здійснює система, і впливати на цей процес працівники податкової не можуть, тобто абсолютно виключається будь-який вплив "людського чинника".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: