Кримські готелі отримують "зірки" до курортного сезону

Четвер, 5 травня 2011, 19:54

У Криму вже 20 об'єктів розміщення у 2011 році пройшли категоризацію на "зірковість".

Зокрема, 15 об'єктів розміщення отримали категорію "3 зірки" і 4 готелі - "4 зірки", повідомляє в агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на курортно-інформаційний центр АР Крим.

Крім того, в квітні поточного року ялтинському клубу-готелю "Вілла Олена" (Villa Elena Hotel & Residences) була присвоєна категорія "5 зірок".

За інформацією управління туризму міністерства курортів і туризму Криму, нині розпочата робота з присвоєння категорій сільським садибам автономії.

Реклама:

Зокрема, в селі Дачне (Судак) заявки на проходження категоризації подали 11 садиб.

Визначати категорію об'єктів зеленого туризму буде комісія, до складу якої увійшли представники міністерства курортів і туризму Криму, Державного підприємства "Кримський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації", а також представники громадської організації "Слоу Фуд Крим".

Як вважає заступник голову Ради міністрів Криму - міністр курортів і туризму АРК Георгій Псарьов, введення обов'язкової категоризації об'єктів розміщення дозволить стимулювати підприємницьку конкуренцію, а також підвищить якість надаваних послуг.

В курортно-інформаційному центрі АРК нагадали, що 1 лютого 2011 року Верховна рада прийняла у першому читанні проект закону "Про внесення змін до закону "Про туризм" щодо обов'язковості встановлення категорій об'єктам туристичної інфраструктури.

Документом передбачається виключити з чинного закону ст.18, якою встановлено сертифікація і стандартизація у сфері туристичної діяльності, і внести зміни до ст. 19 щодо обов'язкового встановлення об'єктам туристичної інфраструктури (готелям, іншим об'єктам, призначеним для надання послуг з розміщення, закладам харчування, курортним закладам тощо) відповідної категорії.

При цьому в законопроекті пропонується встановити заборону на надання послуг з розміщення без свідоцтва про встановлення певної категорії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: