"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін: Митний союз та ЄЕП відкриті для інших країн

Четвер, 5 травня 2011, 18:02

Митний союз Росії, Казахстану і Білорусі, а також Єдиний економічний простір відкриті для приєднання інших країн.

Про це заявив глава уряду РФ Володимир Путін на засіданні президії уряду у четвер, повідомляє агентство УНІАН.

"Підкреслю, Митний союз та єдиний економічний простір - це не закритий клуб. Ми відкриті для приєднання й інших країн, готові і до більш тісної співпраці з Європейським союзом, в тому числі у форматі конструктивного діалогу єдиного економічного простору і ЄС", - сказав він.

На думку Путіна, формування єдиного економічного простору органічно вписується у концепцію вибудовування гармонійного спільноти економік на Євразійському континенті.

Реклама:

Він підкреслив, що до 2012 року сторони повинні створити єдиний ринок з вільним переміщенням товарів, послуг, капіталу і робочої сили.

Путін відзначив, що цей єдиний ринок буде працювати за єдиними правилами, з уніфікованим законодавством, на основі узгодженої податкової, грошово-кредитної та валютно-фінансової політики, на єдиних принципах регулювання дій природних монополій, конкурентної політики, забезпечувати рівний, недискримінаційний доступ підприємств країн - учасниць єдиного економічного простору на ринки товарів і послуг, до державних і муніципальних замовлень.

"Головне, чого ми чекаємо від інтеграційного проекту - це подальше зближення наших країн, зміцнення економічного потенціалу та підвищення рівня життя громадян. Упевнений, новий потужний інтеграційний союз може кардинально змінити геополітичну конфігурацію на євразійському просторі, стимулювати об'єднавчі процеси в усіх країнах СНД", - сказав Путін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!