ЄЦБ буде "уважно стежити" за інфляцією в єврозоні

Четвер, 5 травня 2011, 17:10

Європейський центральний банк буде "уважно відстежувати" зростаючі ризики прискорення інфляції в єврозоні.

Про це заявив глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше в ході прес-конференції за підсумками засідання, на якому було прийнято рішення зберегти базову процентну ставку на рівні 1,25% річних, повідомляє агентство Bloomberg.

"Дуже важливо, щоб цінові коливання не призвели до збільшення інфляційного тиску. Європейський Центробанк продовжить уважно відслідковувати зміну цін, щоб гарантувати цінову стабільність", - сказав він.

Тріше утримався від слів про необхідність дотримання "підвищеної пильності", які, на думку інвесторів, стали б сигналом чергового підвищення ставки в червні.

Реклама:

Слова про намір "уважно відстежувати" зміни цін свідчатьпро те, що ЄЦБ може підняти ставку уже після червневого засідання, зауважує агентство.

"Ми можемо підвищити ставку, коли будемо вважати це необхідним. Ми ніколи не приймаємо рішення заздалегідь", - заявив Тріше.

Курс євро до долара впав на коментарях глави ЄЦБ на 0,9% - до 1,4690 долара за євро.

"Заяви Тріше показали менш значну, ніж очікувалося, націленість ЄЦБ на підйом ставки, і це призвело до різкого падіння курсу євро. Незважаючи на визнання ним того, що політика Центробанку залишається стимулюючою, він не вимовив жодного ключового слова, що вказувало б на можливість підйому ставки у червні", - відзначив валютний аналітик Brown Brothers Harriman & Co. Марк Чендлер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!