Американці подали на "Укрнафту" до Стокгольмського арбітражу

Четвер, 5 травня 2011, 16:17

Сarpatsky Petroleum Corporation (Делавер, США) просить міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі розірвати з ПАТ "Укрнафта" договір про спільну діяльність з розробки Рудовсько-Червонозаводського газоконденсатного родовища у Полтавській області і стягнути з компанії 454,9 млн. доларів збитків.

Відповідно до річного звіту ПАТ, розміщеному в системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку, Carpatsky Petroleum вимагає розірвати договір у зв'язку з порушенням його умов з боку "Укрнафти", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Інших подробиць "Укрнафта" не розкриває.

Як відомо, "Укрнафта" і Carpatsky Petroleum (Техас, США, є попередницею однойменної компанії з Делавера) договір про розробку Рудовсько-Червонозаводського газоконденсатного родовища підписали у вересні 1995 року.

Реклама:

"Укрнафта" в 2010 році скоротила видобуток нафти на 12,2% в порівнянні з 2009 роком - до 2 млн. 215,7 тис. тонн, газового конденсату - на 10,6%, до 269,8 тис. тонн, газу - на 17%, до 2,445 млрд. кубометрів.

НАК "Нафтогаз України" належить 50% +1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку, - порядку 42% акцій АТ.

Менеджмент "Укрнафти" контролюють структури, дружні акціонерам Приватбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!