Moody's поліпшило прогноз рейтингу Райффайзен Банк Аваль

Четвер, 5 травня 2011, 15:03

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service за підсумками оцінки аудованої фінансової звітності Райффайзен Банк Аваль за 2010 рік змінило прогноз його рейтингу фінансової стійкості "D-" з "негативного" на "стабільний".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Moody's.

Одночасно агентство підтвердило всі інші рейтинги банку, зокрема, довгостроковий рейтинг зобов'язань банку у національній валюті "Ba1", довгостроковий рейтинг зобов'язань банку в іноземній валюті "B3", короткострокові рейтинги в обох валютах "Not Prime" і рейтинг за національною шкалою "Aa1.ua".

Усі глобальні рейтинги банку мають "стабільний" прогноз.

Реклама:

Moody's відзначає, що частка прострочених кредитів після зростання в останні два роки до кінця 2010 року досягла 33% і близька до пікового значення, тому агентство очікує поліпшення якості активів якість активів Райффайзен Банку Аваль у 2011 році, в тому числі у зв'язку з пожвавленням місцевої економіки і кредитування.

У повідомленні також вказується, що рівень капіталізації банку та його резервів є достатнім для покриття можливих збитків, навіть в стресових ситуаціях.

Водночас, Moody's вказує, що основним викликом для банку залишається висока частка валютних кредитів у портфелі, тому що багато позичальників, особливо в роздрібному секторі, не застраховані від валютних ризиків.

Агентство також звертає увагу на відносно високу концентрацію портфеля кредитів і значну частку в ній будівництва і сектора нерухомості.

Райффайзен Банк Аваль (раніше - банк "Аваль") заснований у 1992 році.

Його найбільшим акціонером є австрійський Raiffeisen International Bank-Holding AG із часткою 96,18%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: