ЄБРР позичить "КУБ-газу" до 40 мільйонів доларів

Середа, 4 травня 2011, 20:05

Європейський банк реконструкції і розвитку виділить українській нафтогазовій компанії ТОВ "КУБ-Газ" кредит на суму до 40 млн. доларів.

Відповідний проект схвалила у середу рада директорів банку, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-секретаря представництва ЄБРР в Україні Антона Усова.

За його словами, підписання угоди планується найближчим часом, імовірно, іще у травні.

Основною метою залучення кредиту є розробка газоконденсатних родовищ в Луганській області на період до 2013 року, щоб зміцнити позиції "КУБ-газу" як однієї з найбільших приватних нафтогазових компаній країни.

Реклама:

Як повідомлялося, "КУБ-Газ" має намір до кінця 2015 року інвестувати у дослідження та дослідно-промислову розробку Північно-Макіївського ліцензійної ділянки (Луганська обл.), 5-річну ліцензію на яку він отримав на початку 2011 року, близько 143 млн. гривень.

Приступити до буріння перших свердловин на новій ділянці планується в кінці 2011 року - на початку 2012 року.

Загальна кількість ліцензій "КУБ-Газ" із Північно-Макіївською ліцензійною ділянкою збільшилася до п'яти: компанія розробляє також Ольгівське, Макіївське, Вергунське і Крутогорівское родовища газу в Дніпровсько-Донецькому басейні.

70% акцій ТОВ "КУБ-Газ" належать Kulczyk Oil Ventures Inc, 30% - каліфорнійській Gastek LLC.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!