"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Білорусь підвищила "нафтові" експортні мита

Середа, 4 травня 2011, 18:11

Ставка експортного мита на нафту і нафтопродукти, що вивозяться з території Білорусі за межі митної території Митного союзу, з 1 травня підвищилася пропорційно величині експортного мита на російські нафту і нафтопродукти.

Про це повідомляє OilNews із посиланням на повідомлення прес-служби Ради міністрів республіки.

"Це рішення, згідно з постановою Ради міністрів № 557 від 29 квітня 2011 року, набуло чинності з 1 травня", - повідомляє прес-служба Радміну.

Ставка вивізного митного збору на 1 тонну сирої нафти, включаючи сиру нафту, видобуту на Ванкорському нафтогазоконденсатному родовищі, з 1 травня поточного року підвищилася до 453,7 долара.

Реклама:

На нафту із вмістом сірки, за винятком сирої нафти, що видобувається на Ванкорському нафтогазоконденсатному родовищі, експортне мито склало 211,7 долара за тонну.

На світлі нафтопродукти (легкі дистиляти, середні дистиляти, газойлі) з 1 травня встановлене мито в розмірі 304 долара за тонну, на темні нафтопродукти (рідкі палива, масла, відпрацьовані нафтопродукти) - 211,8 долара за тонну, на пропан, бутани, етилен, пропилен, бутилен і бутадієн, інші зріджені гази - 130,2 долара за тонну, бензини товарні - 408,3 долара за тонну, нафтовий вазелін, мінеральні воски та аналогічні продукти - 211,8 долара за тонну.

Крім того, ставка вивізного мита за 1 тонну нафтового коксу і бітуму, інших залишків від переробки нафти або нафтопродуктів, отриманих з бітумінозних порід, дорівнює 211,8 долара за тонну, бензолу, толуолу, ксилолів - 304 долара за тонну.

Як повідомлялося, у зв'язку з виниклим дефіцитом бензину в регіонах Росії ставка експортного мита на бензин підвищилася на 44 долара за тонну у порівнянні з квітневою - до 408,3 долара за тонну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!