Росія може запропонувати "Росукренерго-2" - експерт

Середа, 4 травня 2011, 15:49

Росія може перейти на перегляд газових контрактів у разі вступу України до митного союзу, об'єднання НАК "Нафтогаз Україна" і ВАТ "Газпром" чи появи на українському ринку "РосУкрЕнерго-2".

Таку думку озвучив експерт з енергетичних питань Центру Разумкова Володимир Омельченко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Відповідаючи на питання, на яких умовах Росія може піти на зниження ціни на газ, Омельченко відзначив: "Це може бути вступ до Митного союзу, об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому", ну і зараз, хоча це абсолютно несприятлива ситуація для України, цього не можна робити... я дуже боюся такої схеми, як "Росукренерго-2", - сказав експерт.

Омельченко відзначив, що він не виключає розробки такої схеми, як створення компанії за прикладом "Росукренерго" за участю українського і газпромівського капіталу, яка займеться забезпеченням промисловим газом всього ринку України.

Реклама:

При цьому, за словами експерта, буде надана газова знижка на 30-40 доларів.

"Тоді НАК "Нафтогаз України" повністю залишається без фінансового забезпечення і стає легкою здобиччю для "Газпрому", - підсумував він.

У свою чергу незалежний енергетичний експерт Олександр Нарбут зазначив, що в переддень президентських виборів у Російській Федерації жодному з найбільш імовірних кандидатів не буде вигідно без суттєвих політичних поступок іти назустріч Україні в плані перегляду газових контрактів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!