Фірташ поглине 90% "Надра Банку"

Середа, 4 травня 2011, 14:59

"Надра Банк" збільшив статутний капітал в 9,9 рази, або на 3,5 мільярда гривень - до 3,89 мільярда гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку.

"29 квітня 2011 року "Надра Банк" завершив розміщення акцій додаткової емісії на суму 3,5 мільярда гривень", - йдеться в повідомленні.

Австрійська компанія Centragas Holding AG і Надра Банк підписали договір купівлі-продажу акцій, згідно з яким всі 100% акцій додаткової емісії належатимуть компанії Centragas Holding AG.

Реклама:

Таким чином, частка компанії Centragas Holding AG у статутному капіталі "Надра Банку" складе 89,97%.

Згідно з умовами договору купівлі-продажу, оплата акцій здійснюється за ринковою ціною, що відповідає номінальній вартості акцій - 10 гривень за одну акцію.

Відповідно до положень чинного законодавства України, "Надра Банк" передає затверджені тимчасовим адміністратором зміни до статуту банку, пов'язані зі збільшенням статутного капіталу, на узгодження Національним банком України, після чого здійснюється їх державна реєстрація.

Крім того, затверджений тимчасовим адміністратором банку звіт про результати закритого розміщення акцій у подальшому подається на реєстрацію до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

По закінченню процесу реєстрації "Надра Банк" оформляє глобальний сертифікат акцій, і після депонування його в депозитарії компанія Centragas Holding AG стане повноправним акціонером банку і зможе брати участь в управлінні фінансовою установою.

Як відомо, нині акціонерами Надра Банку, що володіють більше 10% акцій , є кіпрські компанії Novartik Trading Limited (60,99%) і Manmade Enterprises Limited (30,74%).

90% Centragas Holdings AG володіє бізнесмен Дмитро Фірташ, 10% - інший український бізнесмен Іван Фурсін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!