"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китайці побудують на Прикарпатті завод калієвих добрив

Середа, 4 травня 2011, 13:26

Китайці побудують у Калуші на Прикарпатті завод безхлорних калієвих добрив.

Про це на прес-конференції в Івано-Франківську повідомив президент китайського підприємства з іноземними інвестиціями "Кітпред" Ден Сяосю, передає УНІАН.

За його словами, новий завод "не буде створювати екологічних проблем", а навпаки "вирішить ті екологічні проблеми, які накопичилися у Калуші за останні 30-40 років".

"Ми націлені на безвідходне виробництво цінного добрива, - зауважив він. - Розсоли Домбровського кар'єру будемо використовувати як сировину. Хочу запевнити всіх, що ми не тільки не створимо проблем, а й вирішимо всі екологічні проблеми, які існують".

Реклама:

Нещодавно голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк підписав Рамкову угоду про спільне фінансування проекту з виробництва безхлорних калієвих добрив в місті Калуш між Міністерством екології та природних ресурсів України, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, підприємством з іноземною інвестицією "Кітпред", Китайської інженерної компанією "Хуань інженеринг", Державним експортно-імпортним банком КНР.

У свою чергу Вишиванюк на прес-конференції повідомив, що орієнтовна вартість будівництва буде в межах 1,5 мільярда доларів.

"Ми ще не знаємо точно, скільки, - сказав губернатор. - Буде побудований завод з переробки розсолу і окремо калійних добрив і в залежності від потужності буде визначатися вартість будівництва. Це велика інвестиція".

За його словами, орієнтовно буде створено до 3 тисяч нових робочих місць.

Відповідно до підписаної угоди, Україна бере на себе підготовку всієї необхідної документації й усю паперову роботу, яка повинна бути готова вже до кінця 2011 року. І тільки після завершення всіх формальностей китайська сторона готова приступити до початку будівництва. Китайці обіцяють, що на будівництво такого заводу їм потрібно не більше 2 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: