"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович думає, що врятував економіку "харківськими угодами"

Середа, 4 травня 2011, 13:20
Президент Віктор Янукович вважає, що підписаний договір про продовження перебування ЧФ РФ в Україні до 2042 року дало змогу зберегти економіку України.

Про це він сказав у ході спілкування з ветеранами під час відвідування Українського державного медико-соціального центру, передають "Українські новини".

"Я відповідаю на це питання тим політиканам, які ходять навколо цього питання. Я відповідаю цим "патріотам" так званим, що я це зробив свідомо для того, щоб урятувати країну, підняти рівень економіки", - сказав президент.

При цьому він нагадав, що за укладеними у 2009 році угодами з Росією, які він назвав кабальними, базова ціна для України становила 450 доларів за тисячу куб. м газу, а підписані у 2010 році угоди дали можливість знизити цю ціну на 100 доларів, що дало істотний економічний ефект.

Зі слів президента, фактично після підписання угод про продовження перебування Чорноморського флоту Росія почала щорічно платити за його перебування близько 4 мільярдів доларів.

27 квітня 2010 року Рада ратифікувала продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Україні та прив'язку оренди за його розташування до ціни на газ.

21 квітня 2010 року Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Росії на севастопольській базі на 25 років до 2042 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!