Україна закупить вівсяну крупу в сусідів

Середа, 4 травня 2011, 11:09

Керівництво Державної продовольчо-зерновий корпорації Україні розглядає можливість закупівлі на внутрішньому ринку зерна вівса для переробки на крупу і пластівці.

Також досягнуті домовленості про постачання вівса і вівсяної крупи з сусідніх країн, "ЛІГАБізнесінформ".

Як повідомили в ГПЗКУ, на сьогоднішній момент проходять планові заходи по внутрішньому переміщенню вівса, що зберігається на підприємствах ГПЗКУ на входить до складу корпорації Новоукраїнський КХП.

Також розглядається питання про можливу закупівлю на внутрішньому ринку зерна вівса для подальшої його переробки на крупу і пластівці на Новоукраїнському КХП.

Реклама:

Разом з тим, на завершальному етапі знаходяться переговори про постачання в травні-червні 500 тонн вівса з Казахстану і 150 тонн вівсяної крупи з Росії.

Крім того, досягнуто домовленості про переробку 1000 тонн вівса польського походження та постачання 350 тонн вівсяної крупи білоруського походження.

За допомогою даних заходів ДПЗКУ має намір завантажити виробничі потужності Новоукраїнського КХП та забезпечити безперервність поставок його продукції в регіони України.

Нагадаємо, в лютому-березні 2011 року роздрібні ціни на вівсяну крупу, а особливо вівсяні пластівці, на внутрішньому ринку України істотно виросли.

Експерти аграрного ринку пояснюють це зростання цін обмеженими запасами вівса в Україні в 2010/11 маркетинговому році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!