Євросоюз розвиватиме українські місцеві органи за 17 мільйонів євро

Вівторок, 31 травня 2011, 20:08

Єврокомісія підписала з урядом України угоду щодо фінансування проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - етап ІІ" у розмірі 17,5 мільйона євро.

Відповідну угоду підписали перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв та Комісар ЄС Штефан Фюле, повідомляє прес-служба урядовця.

Загальна вартість проекту становить  17,5 мільйонів євро, з яких 17 мільйонів євро фінансує Європейський Союз, 500 тисяч євро - програма розвитку ООН.

"Загальною метою проекту є сприяння сталому соціально-економічному розвитку в Україні на місцевому рівні", - йдеться у повідомленні. 

Реклама:

За інформацією прес-служби Клюєва, центральне місце в реалізації проекту буде надано розбудові інституційних спроможностей місцевих органів влади та місцевого самоврядування, а також неурядових організацій.

Проект також спрямований на підвищення рівня енергоефективності та використання альтернативних джерел енергії на місцевому рівні.

"Йдеться про більш якісне енергетичне планування та ефективне використання енергії територіальними громадами та місцевими держадміністраціями, районними та обласними радами, покращення поінформованості цій сфері громадськості", - зазначається в повідомлені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!