"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ІСД розроблятиме родовище в Росії - ЗМІ

Вівторок, 31 травня 2011, 18:14

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" розглядає можливість початку розробки Чорнянського родовища залізних руд в Білгородській області РФ.

Як повідомляється в російських ЗМІ, про це заявив голова Бєлгородської області Євгеній Савченко на зустрічі з представниками керівництва Луганської області в ході їх недавнього дводенного відвідування російського регіону, передає "Інтерфакс-Україна".

"Родовище буде орієнтований винятково на Луганщину, на Алчевськ. У розробці буде брати участь "Індустріальний союз Донбасу" - ось вже відчутна економічна змичка між нашими регіонами", - сказав губернатор Бєлгородської області, закликавши делегацію з Луганської області створювати спільні інноваційні проекти.

У прес-службі "ІСД" не коментують даний проект.

Реклама:

Чорнянське залізорудне родовище розташоване в 40 км від Старого Оскола, знаходиться в межах Курської магнітної аномалії.

Відкрито в 1959-71роках. Розвідані запаси становлять 1,9 мільярда тонн руди з вмістом заліза близько 53%, поклади знаходяться на глибині 165-200 м.

ІСД заснована в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу.

До складу корпорації входять Алчевський металургійний комбінат, Дніпровський меткомбінат ім. Дзержинського, меткомбінат Dunaferr (Угорщина) та ISD - Huta Czestochowa (Польща).

У січні 2010 року було оголошено про купівлю 50% +2 акції української корпорації консорціумом інвесторів на чолі з Олександром Катуніним (власник швейцарського трейдера Carbofer, екс-співвласник Evraz) за фінансової підтримки російського ВЕБу.

Власниками 49,99% акцій ІСД залишилися акціонери - С. Тарута і О. Мкртчан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: