"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

S&P підвищило рейтинг "Альфа-Банку"

Вівторок, 31 травня 2011, 17:45

Рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило довгостроковий рейтинг контрагента і рейтинг за національною шкалою "Альфа-Банку" до B-/uaBBB- з CCC + / uaBB.

Як говориться в повідомленні агентства у вівторок, одночасно воно підтвердило короткостроковий рейтинг банку на рівні C, прогноз - "стабільний", інформує "Інерфакс-Україна".

S&P пояснює, що поліпшення рейтингу пов'язане зі зменшенням тиску на фінансову і ділову діяльність банку у зв'язку з поліпшенням економічної ситуації в Україні.

"Банк покращив показники фондування і ліквідності внаслідок припливу роздрібних депозитів; концентрація на окремих контрагентах в активної і пасивної частини балансу банку знизилася", - відзначає агентство.

Реклама:

Воно вказує, що "Альфа-Банк" очікує збільшення капіталу першого рівня на 116 мільйонів доларів з подальшим погашенням субординованого боргу в червні 2011 року, що має справити позитивний вплив на капіталізацію банку.

"Ми вважаємо, що банк почав відновлювати показники діяльності і, займаючи дев'яте місце в банківській системі України, має хороше положення на ринку для використання можливостей, що відкриваються на тлі поступово поліпшується операційного середовища", - говориться в повідомленні S & P.

Тим не менш, характеристики кредитоспроможності "Альфа-Банку" залишаються слабкими внаслідок низької якості активів, невисокої прибутковості та низької капіталізації, додає агентство.

S & P нагадує, що в 2010 році банк скоротив кредитний портфель на 20% у зв'язку з несприятливими умовами ринку, проте поступово відновлює кредитування, націлившись на 15%-ве зростання у 2011 році.

Приплив роздрібних депозитів, який збільшився більш ніж у два рази в 2010 році, дозволив скоротити відношення обсягу кредитів до обсягу депозитів з 313% в 2009 році до 198% в 2010 році.

"Ми очікуємо, що банк повинен досягти рівня беззбитковості в 2011 році, однак це буде залежати від його здатності скоротити вартість фондування, відновити зростання кредитного портфеля та знизити витрати на формування нових резервів", - відзначає рейтингове агентство.

Воно нагадує, що в 2010 році чисті збитки банку становили 158 мільйонів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!