Україна і Росія обговорюють ціну, транзит і споживання газу

Понеділок, 30 травня 2011, 13:45

Україна і Росія, окрім переговорів про зміну формули ціни на газ, обговорюють питання гарантованого обсягу прокачування через Україну і зниження обов`язкового обсягу закупівлі газу.

Про це УНІАН повідомив віце-спікер Держдуми РФ, президент Російського газового товариства Валерій Язєв.

"Три питання обговорюються: формула ціни на газ, мінімальні обсяги прокачування і зменшення обсягів обов`язкового відбору", - сказав він.

При цьому він уточнив, що всі ці питання обговорювалися під час візиту керівника ВАТ "Газпром" Олексія Міллера до Києва 24 травня.

Реклама:

Він уточнив, що в питанні прокачування гарантованого обсягу газу для України транзитний тариф "не настільки важливий".

Язєв зазначив, що всі ці питання обговорюються і будуть винесені на розгляд під час зустрічі прем`єр-міністрів двох країн 7 червня в Москві, а також на зустрічі президентів, яка пройде орієнтовно 14 червня.

При цьому він підкреслив, що особисто не змінив свою позицію з питання взаємин з Україною в газовій сфері.

"Моя позиція не змінилася - я не бачу підстав для зміни умов", - сказав Язєв.

24 травня в Києві пройшли переговори міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Бойка і глави "Газпрому" Олексія Міллера.

Президент Віктор Янукович під час зустрічі з Бойком і Міллером закликав голову правління ВАТ "Газпром" обговорити питання зниження ціни на російський газ для України.

Ввечері того дня представник "Газпрому" Сергій Купріянов повідомив, що переговори ще не завершені і офіційних результатів немає.

28 травня на зустрічі з Міллером президент РФ Дмитро Медведєв сказав, що угоди РФ і України в газовій сфері потрібно виконувати, заклики до їх перегляду мають базуватися на наявних домовленостях.

7 червня прем`єр-міністри України і Росії Микола Азаров і Володимир Путін під час засідання українсько-російського комітету з економічного співробітництва обговорять алгоритм перегляду газових контрактів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!