"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура знову лякає Тимошенко арештом

Вівторок, 3 травня 2011, 16:49

Генпрокуратура буде вимушена звернутися до суду для зміни Юлії Тимошенко запобіжного заходу.

Як йдеться у повідомленні прес-служби відомства, 3 травня Тимошенко "знову, в котрий раз зірвала проведення запланованих слідчих дій з її участю".

"Так, раніше відмовившись від послуг адвоката Ференца та будучи повідомленою про необхідність явки до слідчого з іншим, обраним нею захисником на 12 годину 3 травня, Тимошенко в котрий раз з'явилася без захисника та заявила, що бажає мати захисника лише народного депутата Сергія Власенка", - заявили у ГПУ.

В повідомленні зазначається, що Тимошенко завідомо знала, що Власенко "як народний депутат не може займатися адвокатською діяльністю".

Реклама:

Раніше слідчий вже відмовляв у задоволенні клопотання Тимошенко про допуск Власенка як захисника.

"Генпрокуратура попереджає Тимошенко про те, що у разі необрання нею захисника, слідчим буде призначено їй безоплатного для неї захисника за державний рахунок з більш ніж 28 тисяч адвокатів, зареєстрованих в Україні", - йдеться у повідомленні.

"Такі дії Тимошенко свідчать про її намагання ухилитися від слідства, перешкодити встановленню істини у справі, а також про спроби уникнути відповідальності за вчинене і небажання направлення кримінальної справи до суду для розгляду по суті", - вважають у Генпрокуратурі.

"У разі подальшого невиконання Тимошенко процесуальних рішень слідчого, Генпрокуратура вимушена буде звернутися до суду для зміни їй запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту", - наголошується у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що "Тимошенко знов, разом із захисником, якого вона обере, викликана до слідчого на 11 годину 4 травня".

Як повідомлялося, 13 квітня Генпрокуратура пред'явила звинувачення Тимошенко у перевищенні посадових повноважень при укладенні угоди на постачання російського газу в 2009 році. Кримінальну справу також порушено проти екс-голови "Нафтогазу" Олега Дубини.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!