"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експерт: знизити ціну на газ можна лише політичними поступками

Вівторок, 3 травня 2011, 10:40

Експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут сумнівається, що Україна зуміє переконати Росію відмовитися від формули ціни на газ, прописаної в угодах 2009 року.

"Я на сьогодні не бачу тих спеціальних або нових аргументів, які могли б переконати російську сторону і змусити її відмовитися від тієї формули, яка є успішною для неї", - сказав Нарбут в ефірі телеканалу ТВі.

На його думку, заяви української влади є лише імітацією дій і приховують їх "успішну комерційну діяльність", повідомляє прес-служба телеканалу.

Нарбут не виключив можливості зменшення вартості газу для України, проте відзначив, що перегляд формули можливий лише за умови певних поступок у політичній сфері.

Реклама:

"Ціна може бути знижена шляхом приватних домовленостей і спеціальних поступок у політичній сфері, незважаючи на всі заяви ... Я не вірю в те, що сьогодні ця влада має достатньо аргументів, досить відпрацьованих сценаріїв протидії", - сказав експерт.

Зокрема, на його думку, українські політики не усвідомлюють повною мірою можливих наслідків своїх жорстких заяв і не готові реагувати на відповідні дії з боку влади РФ.

"Хоча ці переговори починаються влітку, а не взимку в пік споживання, до цього потрібно серйозно готуватися. І готуватися до досить жорстких реакцій з боку Росії. Якщо ми згадуємо Стокгольмський арбітраж, то, я, думаю, потрібно розуміти, що може прозвучати нам у відповідь", - повідомив Нарбут.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!