Колесніков прогнозує, що через 5 років маршрутки "вимруть"

Субота, 28 травня 2011, 12:16

В Україні в найближчі роки зникнуть "як клас" маршрутки, а залізниці стануть більш швидкими та екологічними.

Такі ідеї озвучив на Міжнародному транспортному форумі в Лейпцігу віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, пише "Сегодня".

"У нашій країні 22 тисячі км залізних доріг, але електрифіковані з них поки що лише 10,5, - заявив Колесников. - За чотири роки ми модернізуємо ще 4,5 тисячі км. Вартість перевезень зменшиться на 30%, і на 40% збільшиться швидкість".

Під час його зустрічі з колегами з Франції також говорили про розширення географії авіаперевезень - можливо, скоро українці зможуть літати в більшу кількість французьких міст.

Реклама:

Крім цього, Колесніков розповів, що "Рено" і ЛАЗ починають спільне виробництво мікроавтобусів, пілотним проектом буде виготовлення машин швидкої допомоги для Євро-2012.

Презентація цих машин планується на 6 червня в Донецьку на матчі Україна - Франція або через два дні у Львові.

На форумі також буди представленні автобуси-гібриди. У них встановлені одночасно і двигуни внутрішнього згоряння, і електромотори. Чи з'являться вони в Україні?

"Треба подивитися на ціну ... Але, зауважу, що Україна володіє потужностями для виробництва машин з двома двигунами, - міркує Колесніков. - Я думаю, що через 4-5 років маршрутки в Україну зникнуть. Їх замінять на більш місткі автобуси. Подивіться на Європу - маршруток там немає. А в Києві по проспектах як "чорна сотня" мчить! Водії маршруток наражають на небезпеку і свої життя, і пасажирів. Бізнесмени мають розуміти, що місткі автобуси вигідніше. І при покупці великих автобусів українського виробництва держава готова буде компенсувати кредитну ставку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!