"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акції Ясинівського коксохіма обвалилися на 35%

П'ятниця, 27 травня 2011, 19:09

Вітчизняні індекси знизилися за підсумками торгової сесії в п'ятницю, майже пробивши нижню межу бокового коридору.

Це вже третій раз, коли український фондовий ринок намагається опуститися нижче, найчастіше саме третя спроба стає вирішальною, пише Fundmarket.

У разі якщо в понеділок переважатиме негативний новинний фон, то істотного зниження не уникнути.

Якщо говорити про "Українську біржу", то слід відзначити що індекс знову опустився нижче рівня 2500 пунктів, що також не свідчить на користь зростання.

Однак і в даній ситуації світова кон'юнктура залишається визначальною.

Реклама:

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували негативну динаміку.

Індекс ПФТС впав на 0,69%, до рівня 965,42 пункту, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", опустився на 0,59%, опинившись на рівні 2488,12 пункту.

За словами голови департаменту торгівлі ІК BG Capital Вадима Самара, протягом дня торги на українському ринку акцій проходили неактивно, оскільки учасники ринку утримувалися від ризикових покупок напередодні вихідних.

Протягом першої половини дня інвестори на локальному ринку слідували динаміці на європейських фондових майданчиках, які торгувалися на "зеленій території", незважаючи на відсутність явних драйверів для зростання.

Понижувальний тиск індекс Української біржі відчув у другій половині дня, коли на ринку з'явилася інформація за рішенням ДКЦПФР про призупинення обігу акцій Ясинівського коксохіму, Шахтоуправління Покровське та Донецького металургійного заводу строком на 12 місяців.

Це спровокувало невелику паніку серед учасників ринку, які стали масово виходити з ризикових паперів.

У результаті, котирування Ясіновоского коксохіму обвалилися на 35,12% при обсязі торгів в розмірі 26,07 мільйона гривен, а шахтоуправління Покровське на 45,22%.

На закордонних майданчиках переважає висхідна динаміка.

Торги на російських біржах сьогодні почалися зі зростання основних індексів, яке продовжилося в протягом дня і був забезпечений оптимістичними світовими настроями і очікуваннями зростання глобальної економіки.

Фондові індекси Уолл-стріт відкрилися зростанням в п'ятницю на тлі ослаблення американської валюти.

На початку торгів Dow Jones виріс на 0,35 відсотка до 12.446,43 пункту, індекс Standard & Poor's 500 піднявся на 0,33 відсотка до 1.330,04 пункту, індекс Nasdaq Composite піднявся на 0,26 відсотка до 2.790,09 пункту.

УБ

Авдіївський коксохімічний завод (УБ: AVDK) (-0,48%), Мотор Січ (УБ: MSICH) (-0,31%), Укртелеком (УБ: UTLM) (-0,05%), Укрнафта (УБ: UNAF ) (+0,48%), Азовсталь (УБ: AZST) (+1,33%).

ПФТС

Укрсоцбанк (ПФТС: USCB) (+0,54%), Центренерго (ПФТС: CEEN) (+0,65%), Мотор Січ (ПФТС: MSICH) (-0,38%).

Найбільше зростання зафіксував індикатор машинобудування (+0,65%). Максимальне зниження зазнав індекс електроенергетичних підприємств (-1,06%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!