"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гриценко хоче, щоб Ющенка та Фірташа тягали у Генпрокуратуру

П'ятниця, 27 травня 2011, 13:54

Віктор Ющенко та Дмитро Фірташ мають бути допитані у справі щодо газових угод.

Про це заявив журналістам у Львові глава партії "Громадянська позиція", депутат від НУНС Анатолій Гриценко, повідомляє його сайт.

"Газові угоди 2009 року, які були підписані Олегом Дубиною в присутності Тимошенко і Путіна, є кабальними для України, однак про те, що саме передувало їх укладанню, чомусь не згадують", - зазначив він.

Гриценко нагадав, що 31 грудня, "коли Володимир Путін був готовий підписати угоди з ціною газу 235 доларів за тисячу кубометрів та вартістю транзиту - 1,7 долара за тисячу кубометрів на 100 кілометорів, президент Ющенко телефоном відкликав голову НАК "Нафтогаз" Дубину з переговорного процесу", - ідеться у повідомленні.

Реклама:

"Після того у Росії з'явився друг Ющенка - Дмитро Фірташ з компанією "РосУкрЕнерго" і запропонував нову ціну - 285 доларів за тисячу "кубів", проте Путін на такі умови не погодився. Потім перекрили вентиль", - сказав депутат.

Гриценко також повідомив, що "у той час, коли країна стояла, а Європа замерзала без газу, президент Ющенко поїхав кататися на лижах".

"Вже після того були підписані несправедливі газові угоди з ціною на блакитне паливо у 450 доларів за тисячу кубометрів", - сказав він.

"Якщо прокуратура хоче насправді розібратися з усім цим, то спочатку треба допитати Ющенка та Фірташа про події грудня 2009 року, коли були зірвані переговори, а вже потім завершувати справу поясненнями, які отримують зараз від Тимошенко", - наголосив Гриценко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!