"Галнафтогаз" планує вийти на Варшавську біржу

П'ятниця, 27 травня 2011, 09:31

Львівський "Концерн Галнафтогаз" може вийти на Варшавську фондову біржу на межі 2011-2012 років, щоб залучити близько 200 млн. доларів.

Про це заявив президент і мажоритарій компанії Віталій Антонов на саміті IPO Центральної та Східної Європи у Варшаві в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми серйозно думаємо про вихід на Варшавську фондову біржу. У зв'язку з нашими планами розвитку, ми відчуваємо досить великі потреби у фінансуванні, частину з яких ми плануємо профінансувати шляхом випуску акцій", - сказав він.

Мережа "Галнафтогазу" налічує понад 310 заправок, з яких 290 - під брендом "ОККО", але компанія має намір значно збільшити їх кількість за рахунок розширення в центральній та східній Україні.

Реклама:

Згідно з даними IFC, "Галнафтогаз" - третій за величиною дистрибутор нафтопродуктів за кількістю АЗС і другий - за обсягом.

Холдинговою компанією "Галнафтогазу" є компанія GNG Retail Public Limited, якій належить близько 64%.

Засновником і кінцевим бенефіціаром групи виступає бізнесмен Віталій Антонов.

За даними IFC, близько 10,3% акцій належать ЄБРР, його частка може зрости до 19% у разі дорозміщення акцій в рамках розглянутого зараз банком проекту.

У цілому IFC та ЄБРР повідомили про можливість виділення "Галнафтогазу" найближчим часом відповідно 80 млн. доларів і 110 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: