"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів

Четвер, 26 травня 2011, 14:39

ТОВ "Альянс Холдинг", яке є оператором мережі АЗС Shell в Україні, через відсутність об'єктивних доказів порушення законодавства про економічну конкуренцію 20 травня направило до суду позов на рішення Антимонопольного комітету про стягнення штрафу на суму 25 млн. гривень.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Shell Retail Ukraine.

За даними прес-служби, в період з кінця грудня 2010 року по початок січня 2011 року, досліджений АМКУ, у мережі АЗС Shell ціни на нафтопродукти встановлювалися об'єктивно і коригувалися в залежності від наявності об'єктивних на те причин.

"Крім того, вихід за рамки рекомендованого "цінового коридору" не є порушенням законодавства, оскільки цей "коридор" має виключно рекомендаційний характер і суб'єкти господарювання не зобов'язані дотримуватися цих рекомендацій при встановленні роздрібних цін на нафтопродукти в своїх мережах АЗС", - наголошується в прес-релізі.

Реклама:

Як повідомлялося, 22 березня АМКУ оголосив про застосування штрафних санкцій за узгоджені дії на мережі АЗС ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell), "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG) та ПП "Окко Нафтопродукти" ("Галнафтогаз") в розмірі 1% їх виручки за дев'ять місяців 2010 року.

Штраф для АЗС Shell склав близько 25 млн. гривень, для WOG - близько 93 млн. гривень, для "ОККО" - близько 32 млн. гривень.

Ще дві компанії - ПІІ "ЛУКОЙЛ-Україна" та СП ТОВ "Кершер", які спочатку увійшли до складу підозрюваних у різкому підвищенні цін на бензин у грудні-січні, - поки уникли штрафів.

Справа стосовно них виведена в окреме провадження.

Ці компанії, які володіють нафтопереробними потужностями, останнім часом більше прислухаються до цінових рекомендацій влади і підтримують введення обмежень на імпорт нафтопродуктів, тоді як оштрафовані мережі виступають проти таких обмежень, заявляючи, що вони призведуть до монополізації ринку і подальшого зростання цін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: