"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Товарообіг із Кубою за рік зріс уп'ятеро

Четвер, 26 травня 2011, 13:03 -

Куба є перспективним торговельним партнером для України.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов на зустрічі з радником із питань науки голови Державної ради та Ради міністрів Куби Фідельем Кастро Діас-Балартом, повідомляє прес-служба уряду.

"Ми зацікавлені у реалізації важливих для наших країн проектів в автомобільному транспорті, авіаційному комплексі, машинобудуванні, сільському господарстві, виробництві медичних препаратів і туризмі", - сказав Тихонов.

"У цьому контексті хотів би висловити задоволення результатами взаємної торгівлі за перші два місяці цього року, за які двосторонній товарообіг виріс у 5,2 разу", - наголосив він.

Реклама:

За даними уряду, двосторонній обсяг торгівлі товарами за січень-лютий 2011 року склав 9,15 млн. доларів, що в 5,2 разу більше ніж у відповідний період 2010 року.

Експорт збільшився у 6,8 разу, досягши 8,98 млн. доларів; імпорт зменшився на 62%, склавши 0,16 млн. доларів. Сальдо було позитивним для України - 8,81 млн. доларів.

Двосторонній товарообіг торгівлі товарами та послугами за 2010 рік склав 31,08 млн. доларів, причому експорт склав 17,4 млн. доларів, імпорт - 13,67 млн. доларів. Сальдо двосторонньої торгівлі товарами було позитивним для України - 3,72 млн. доларів.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: