В Україні готуються до відкриття філії Чиказької біржі

Четвер, 26 травня 2011, 12:48

В четвер у ході міжнарожної конференції GAFTA, що проходить в Києві, був підписаний меморандум про співпрацю між Кабінетом міністрів, Національним банком України та Чиказькою товарною біржею.

Для підписання меморандуму до Києва прибув президент Чиказької товарної біржі Лео Меломед.

Окрему угоду про подальшу співпрацю та умови відкриття філії Чиказької біржі було підписано з президентом української ф'ючерсної біржі Леонідом Козаченком.

"Сьогодні в Україні є всі макроекономічні передумови для створення ефективних ф'ючерсних ринків деривативів. При цьому найбільш підготовленим та перспективним для запровадження такого ринку є сільськогосподарська продукція, і перш за все - зернові культури", - зазначається в прес-релізі української ф'ючерсної біржі

Реклама:

В повідомленні також наголошується, що наявність ринку деривативів допоможе Україні стати одним з найбільших у світі експортерів сільськогосподарської продукції й уникнути недешевих інтервенцій на ринку аграрних товарів.

"Найголовніше, це сприятиме прозорості та передбачуваності цін на аграрну продукцію та підвищить рівень продовольчої безпеки", - додає прес-служба української ф'ючерсної біржі.

Нагадаємо, що протягом останніх двох років представники Асоціації "Союз аграрних бірж України" ведуть переговори з NYSE Euronext щодо співпраці у створенні Українського товарного ринку ф'ючерсів та опціонів. Між ними також було підписано аналогічну угоду про співпрацю.

Чиказька товарна біржа (Chicago Mercantile Exchange, CME) - американська ф'ючерсна біржа, що базується у місті Чикаго. У 2007 році СМЕ через придбання найстарішої ф'ючерсної біржі світу - Чиказької торгової палати  - була об'єднана з нею у найбільший нині діючий торговельний майданчик ф'ючерсами CME Group.

NYSE Euronext - єдина міжнародна біржова система національних бірж, що була утворена з метою  ефективнішої торгівлі товарними дериватами і глобалізації біржового ринку.

Нині у її складі фондові біржі Парижа, Нью-Йорка, Лісабона, Амстердама, Брюсселя, а також Лондонська міжнародна біржа фінансових ф`ючерсів і опціонів (LIFFE). Капіталізація NYSE Euronext - близько 22,3 трільйонів євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!