"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євро дорожчає за підтримки Китаю

Четвер, 26 травня 2011, 09:50

Вартість євро в парах з доларом і єною у четвер зростає найшвидшими темпами за тиждень на повідомленнях, що Китай може збільшити обсяги купівлі європейських облігацій.

Ці повідомлення посилюють підтримку довіри до регіону, який відновлюється після боргової кризи, повідомляє агентство Bloomberg.

Глава Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) Клаус Реглінг заявив в інтерв'ю Financial Times, що азіатські інвестори, включаючи Китай, можуть скласти значну частку покупців облігацій EFSF, за рахунок яких буде профінансована підтримка Португалії.

Розміщення облігацій почнеться в червні.

Реклама:

"Коментарі керівника EFSF про те, що Китай зацікавлений у купівлі випуску облігацій фонду в наступному місяці, надають підтримку євро", - стверджує валютний аналітик Royal Bank of Scotland Group Грег Гіббс.

Курс євро до 9:00 у четвер становив 1,4164 долара порівняно з 1,4088 долара за євро за підсумками сесії 25 травня в Нью-Йорку.

У парі з японською єною єдина європейська валюта подорожчала до цього часу на 0,3% - до 115,71 єни за євро.

Вартість долара до японської нацвалюти склала 81,71 єни в порівнянні з 81,97 єни за долар напередодні.

За минулий місяць євро подешевшав на 1,9%, за даними індексів 10 валют розвинених держав Bloomberg Correlation-Weighted Currency.

Швейцарський франк за цей час подорожчав на 2,5%, долар - на 1,9%, єна - на 1,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: