"Північний потік" забере в української ГТС 20 мільярдів "кубів" газу

Середа, 25 травня 2011, 18:45

Близько 20 мільярдів кубометрiв газу, який постачають транзитом через Україну в напрямку Чехiї та Нiмеччини, постачатимуть "Пiвнiчним потоком".

"Ви ж усе, дорогi друзi, розумiєте"- погодився вiн з розрахунками "Iнтерфаксу" щодо перенесення транзитних обсягiв.

Мiллер пiдтвердив, що йдеться приблизно про 20 мільярдів кубометрів газу на рiк - це вiдповiдає щорiчному транзиту росiйського газу територiєю України за ужгородським напрямком до Чехiї та Нiмеччини.

Нагадаємо, напередодні компанія Nord Stream AG повідомляла, що остання труба першої нитки газопроводу "Північний потік" покладена на дно Балтійського моря відповідно до графіка.

Будівництво велося 13 місяців. Три секції, з яких складається перша нитка, будуть з'єднані між собою прямо на морському дні у водах Фінляндії та Швеції влітку 2011

Початок транспортування природного газу безпосередньо з Росії в Євросоюз по новій газопровідній системі намічено на IV квартал 2011 року.

Будівництво другої, паралельної, нитки буде завершено в 2012 році.

Після завершення будівництва обох ниток в кінці 2012 року "Північний потік" зможе транспортувати з Росії до Європи 55 мільярдів куб. м газу на рік, що достатньо для забезпечення 26 мільйонів домогосподарств.

Проект "Північний потік" реалізує спільне підприємство Nord Stream AG, утворене з метою планування, будівництва і подальшої експлуатації морського газопроводу.

Акціонерами Nord Stream AG є ВАТ "Газпром" (51%), німецькі Wintershall Holding та E. On Ruhrgas (по 15,5%), нідерландська NVNederlandse Gasunie і французька GDF Suez SA (по 9%).

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: