"Укргазвидобування" заробила 232 мільйони, втративши 654 мільйони

Середа, 25 травня 2011, 18:39
ДК "Укргазвидобування" 25 травня на спецаукціоні № 137-1 реалізувала весь виставлений обсяг скрапленого газу - 108,69 тисячі тонн - за ціною 2 130 гривень за тонну.

Сума всіх операцій становила 231,51 мільйона гривень. Про це повідомили в "Українській аграрній біржі", яка проводила торги, передає Оilnews.

Нагадаємо, даний обсяг держкомпанія має намір здійснити протягом червня-грудня 2011.

Між тим, "Укртатнафта" виставила на аукціон 26 травня скраплений газ за ціною 8 000-8 300 гривень за тонну, що відповідає середньо ринковій вартості газу.

Таким чином, недоотримана виручка "Укргазвидобування" становила 654,31 мільйона гривень, з урахуванням цінової різниці між спец аукціонами і середньо ринковою вартістю в розмірі 6 020 гривень за тонну.

Реклама:

Нагадаємо, що компанії, частка держави в яких становить понад 50%, зобов'язані реалізовувати весь обсяг виробленого скрапленого газу на аукціонах.

Спочатку проводяться спеціалізовані торги з продажу газу для побутових потреб населення за пільговими цінами.

До участі в цих заходах допускаються підприємства, акредитовані поруч контролюючих органів.

Зокрема, учасники повинні підтвердити наявність у них матеріально-технічної бази для зберігання і транспортування газу, а також наповнення та обслуговування побутових балонів.

Залишки газу після спецаукціонів, виставляються на комерційні торги, до яких допускаються всі бажаючі, проте останній комерційний аукціон відбувся 25 червня 2010 року.

З кінця 2009 року весь пільговий газ на спецаукціонах скуповують комерційні організації, згодом перепродують його на вільному ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: