Генпрокуратура почала "трусити" регіонала

Середа, 25 травня 2011, 12:20

Генпрокуратура почала перевірку законності відчуження майна санаторно-курортних закладів Федерації профспілок.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, "вивчення питання збереження майна санаторно-курортних закладів, що належать профспілковим організаціям, засвідчило поширеність фактів порушень у цій сфері".

"Лише прокуратурою АР Крим упродовж минулого та поточного років стосовно посадових осіб закладів системи "Укрпрофоздоровниця" порушено 8 кримінальних справ. З метою повернення у державну власність майна та земельних ділянок заявлено 7 позовів до суду", - зазначили у Генпрокуратурі.

"Замість розширення інфраструктури профспілкових санаторних закладів, створення сучасних оздоровчих центрів для громадян нашої держави впродовж багатьох років з їх майном проводяться незаконні оборудки", - наголошується у повідомленні.

Реклама:

Як зазначається, прокурорськими перевірками викрито "рейдерські" схеми заволодіння приватними структурами за допомогою судових рішень лікувальними корпусами санаторіїв та організації у них приватних готелів, незаконної їх передачі в оренду з подальшою реалізацією за заниженою вартістю.

Генпрокуратурою розпочато перевірку додержання вимог законодавства щодо намірів керівництва Федерації профспілок продати у 10 регіонах держави 18 цілісних майнових комплексів та окремих об'єктів нерухомості, які входять до мереж підприємств "Укрпрофоздоровниця", "Укрпрофтур" та "Херсонтурист".

Також Генпрокуратурою 23 травня внесено припис главі Федерації профспілок, регіоналу Василю Харі з вимогою недопущення незаконного відчуження майна профспілок та прийняття рішень щодо подальшого використання майна санаторно-курортних закладів відповідно до законодавства.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: