"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Визначені товари, які не будуть перевіряти на кордоні

Середа, 25 травня 2011, 10:14

Держкомпідприємництва і Держмитниця визначили перелік товарів, які підлягають державним видам контролю при їх переміщенні через митний кордон України.

Відповідно до документа окремі категорії вантажів взагалі не будуть зазнавати деяких видів держконтролю - наприклад, санітарно-епідеміологічного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного, екологічного - або оформлятися відразу після попередньої документальної перевірки, пише газета "Комерсант-Україна".

Згідно з документом, Держмитниця візьме на себе тільки функції контролю відповідних служб - більш детальний аналіз документів на відповідність норм товар буде проходити уже всередині країни.

На пунктах пропуску планується перевіряти тільки товаросупровідні документи, а також ті, які необхідні для митного оформлення.

Реклама:

Від санітарно-епідеміологічного контролю, за проектом постанови, звільняються пестициди, агрохімікати, готові лікарські препарати, міжнародна технічна допомога, вантажі, що переміщуються в режимі реекспорту/реімпорту, і міжнародні поштові відправлення - всього 17 пунктів.

Екологічному контролю не підлягають вантажі, які використовуються при ліквідації надзвичайних ситуацій на території інших держав, і товари, що переміщуються трубопровідним транспортом.

Радіологічну перевірку будуть проходити всі вантажі.

Видання нагадує, що це один з етапів домовленостей між главою служби Ігорем Калетником та урядовим уповноваженим з питань дерегуляції господарської діяльності Михайлом Бродським в питаннях спрощення митних процедур.

До червня-липня вони обіцяли скоротити з 65 до 20 кількість дозвільних документів, зокрема санітарно-гігієнічні висновки, сертифікати фіто-та ветеринарної інспекції, без яких Держмитниця не має права оформити вантаж і допустити його до використання в країні, але їх наявність не впливає на оформлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!