"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Азарова пропонують "оновити" процедуру банкрутства

Середа, 25 травня 2011, 09:08

Кабінет міністрів презентував у Верховній раді законопроект №8531 - новий текст чинного нині закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Проектом скорочуються терміни розгляду справ про банкрутство: заяви про порушення справ про банкрутство судом будуть прийматися протягом трьох днів (замість існуючих п'яти), підготовче засідання має бути проведене не пізніше 14 днів із моменту винесення судом рішення про прийняття заяви, інформує "ЛІГА:Закон".

Термін процедури розпорядження майном і обмежується 100 календарними днями; термін санації не може перевищувати 18 місяців, ліквідаційної процедури - 12 місяців.

Інформація про порушення справи про банкрутство буде викладатися в Інтернеті - на офіційній сторінці Вищого господарського суду - не пізніше наступного дня після прийняття відповідної ухвали. Доступ до сторінки буде вільним і безкоштовним.

Реклама:

Мораторій на задоволення вимог кредиторів діятиме з моменту винесення відповідного рішення судом на підготовчому засіданні.

Продаж майна боржника (крім продукції, виготовленої в процесі звичайної господарської діяльності) відповідно до пропозицій КМУ можливий тільки на аукціонах.

Висновок кожного окремого договору вважається окремим аукціоном.

Оцінювати майно, що бере участь у ліквідаційній процедурі, буде сам ліквідатор.

Початковою вартістю цілісного майнового комплексу, згідно з проектом, буде вся сукупність визнаних вимог кредиторів.

Також уряд пропонує новий порядок призначення судом "арбітражних керуючих" - на підставі автоматизованого відбору (за імовірнісним принципом).

Кредитори, які пропустили строки для пред'явлення претензій, тим не менш, будуть мати право на задоволення своїх вимог, але тільки у п'яту чергу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: