"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович сказав Міллеру, що Україна має платити значно менше

Вівторок, 24 травня 2011, 16:51

Президент Віктор Янукович вважає, що ціни на газ для України мають бути значно нижчі, ніж для Європи.

Як повідомляє прес-служба Януковича, він зустрівся із головою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером та Міністром з питань палива та енергетики Юрієм Бойком.

За словами президента, він мав розмову зі своїм російським колегою Дмитром Медведєвим - у результаті з'явилася пропозиція провести зустріч із керівником "Газпрому" та обговорити актуальні питання нашої співпраці.

Янукович також відзначив, що високо цінує демонстроване керівництвом "Газпрому" розуміння ситуації, в якій перебуває Україна. Так само українська сторона розуміє проблеми Росії, додав він.

Реклама:

"Звичайно, викликає питання і базова ціна, і сама формула.  Та формула, яка застосовується в Європі, для України абсолютно не підходить", - підкреслив президент.

Безперечно, зазначив Янукович, ціна на газ для нашої держави, порівняно з країнами Європи, має бути значно нижчою - враховуючи зокрема меншу відстань між Україною та Росією й підписані торік харківські угоди.       

Зі свого боку голова правління "Газпрому" відзначив актуальність сьогоднішньої зустрічі - адже нині вже зрозумілою є поточна динаміка газового ринку в Європі, країнах СНД, самій Росії.

"Сьогодні я готовий з вами обговорити ті тенденції, які складаються на ринку, фактори, що впливають на нього, а також всі питання нашого перспективного співробітництва в газовій сфері", - сказав Міллер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: