"Нафтогаз" інвестує 2,4 мільярда у збільшення видобутку газу

Вівторок, 24 травня 2011, 11:33

НАК "Нафтогаз України" планує в 2011-2012 роках інвестувати 2,4 млрд. гривень у збільшення видобутку газу.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Тільки у газовидобуток ми плануємо в цьому і наступному році інвестувати приблизно 2,4 млрд. гривень на збільшення видобутку", - сказав він.

За словами міністра, одним із ключових проектів, що дозволяють збільшити видобуток газу на виснажених українських родовищах, стане введення в експлуатацію дожимних компресорних станцій.

Реклама:

Бойко підкреслив, що запланований обсяг інвестицій дозволить збільшити видобуток газу приблизно на 1,2 млрд. кубометрів у порівнянні з обсягами 2010 року.

Крім того, як повідомляється в прес-релізі ДК "Укргазвидобування", в рамках збільшення видобутку газу на Опишнянському газоконденсатному родовищі у Полтавській області компанія ввела в експлуатацію дожимну компресорну станцію (ДКС) вартістю близько 60 млн. гривень.

"Будівництво нової ДКС дозволить збільшити видобуток газу на Опишнянському родовищі на 35-40 млн. кубометрів на рік і газового конденсату - на 1-1,5 тис. тонн на рік", - говориться в прес-релізі.

Окупність проекту становить близько 1,5 року.

Як повідомлялося, найбільша газовидобувна компанія України "Укргазвидобуванння", "дочка" "Нафтогазу України", розраховує до 2015 року збільшити видобуток газу на 7,9% у порівнянні з рівнем 2010 року - до 16 млрд. кубометрів на рік.

Із цією метою "Укргазвидобування" має намір інвестувати близько 2 млрд. гривень на будівництво 19 нових і реконструкцію шести діючих ДКС.

Нині 65% видобутку природного газу компанії відбувається за допомогою ДКС.

Видобуток газу на території України в 2010 році скоротився на 5,3% в порівнянні з 2009 роком - до 20,547 млрд. кубометрів, у тому числі природного - на 3,7%, до 19 млрд. 207,7 млн. кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: