Могильов хоче забрати собі податкову міліцію

Вівторок, 24 травня 2011, 10:10

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов вважає за доцільне перевести податкову міліцію в підпорядкування Міністерства внутрішніх справ.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Українські новини".

"З моєї точки зору, було б розумно запровадити податкову міліцію до складу МВС", - сказав Могильов.

Він зазначив, що до 1996-1997 років податкова міліція була в системі МВС і лише потім була виведена в підпорядкування Державної податкової адміністрації (нині - Державна податкова служба).

Реклама:

За словами міністра, суть роботи податкової міліції і міліцейських підрозділів із боротьби з економічними злочинами одна і та ж.

Водночас, Могилів додав, що сфери діяльності податкової міліції та підрозділів із боротьби з економічною злочинністю розділені законодавчо: одні займаються збором податків, інші - виявленням злочинів у сфері економіки, особливо там, де обертаються бюджетні гроші, де можливі варіанти їх нецільового використання, розкрадання.

"Ці дві лінії дуже близько стикаються, і якщо буде прийняте рішення про злиття цих двох органів, я не думаю, що у нас виникнуть якісь проблеми. За матеріалами БЕП порушено набагато більше кримінальних справ, наше слідство ведеться не менш якісно. Тому для нас таке приєднання буде абсолютно безболісним", - повідомив міністр.

Таким чином, на його думку, злиття вищевказаних підрозділів цілком обґрунтовано.

Як повідомлялося, у квітні 2011 року Верховна рада знову відмовилася ліквідувати податкову міліцію.

Раніше Рада відхилила аналогічні законопроекти в грудні та липні 2010 року.

У жовтні 2010 року на той час заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін виступив за ліквідацію податкової міліції та передачу її функцій іншим правоохоронним органам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!