ЄС готовий вільно торгувати з Україною вже з вересня

Понеділок, 23 травня 2011, 20:21

Європейська комісія висловлює готовність підписання угоди про зону вільної торгівлі між Євросоюзом та Україною не до кінця цього року, а до вересня 2011 року.

Як повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, про це було заявлено представниками делегації під головуванням колишнього президента Польщі, голови наглядової ради YES Олександра Квасневського під час зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням представників делегації, європейська сторона готова до компромісного рішення в питанні встановлення квот на сільськогосподарську продукцію.

Азаров наголосив на важливості укладення угод про зону вільної торгівлі і з ЄС, і з Білоруссю, Росією, Казахстаном.

Реклама:

Нагадаємо, президент Росiї Дмитро Медведєв заявляв, що керiвництво України має визначитися, з якими країнами слiд передусiм розвивати стратегiчнi та тiснi взаємини.

"Ну, не можна бути скрiзь. Або там, або там. Не можна сидiти на двох стiльцях, потрiбно робити якийсь вибiр", - наголосив Медведєв.

Як повідомлялося, Верховна рада ухвалила постанову "Про рекомендації парламентських слухань на тему: "Про стан і перспективи розвитку економічних відносин України з ЄС (зона вільної торгівлі) та Митним союзом". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: