"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров хоче, щоб Україна сиділа на "двох стільцях"

Понеділок, 23 травня 2011, 18:17

Прем'єр-міністр Микола Азаров наголошує на важливості укладення угод про зону вільної торгівлі і з ЄС, і з Білоруссю, Росією, Казахстаном.

Про це глава уряду заявив під час зустрічі з екс-президентом Польщі, головою наглядової ради YES Александром  Кваснєвським.

"Для нас укладення угоди про зону вільної торгівлі з ЄС і угоди про зону вільної торгівлі з Митним союзом в особі Білорусі, Росії, Казахстану, - є життєво важливим. Це реально", - підкреслив Азаров, додавши, що для України співпраця важлива і зі Сходом, і Заходом, оскільки  товарооборот з Росією складає 30%, і з ЄС також майже 30%.

 "Україна опинилася у цікавій ситуації. Якщо географічно подивитися: зі Сходу ми оточені Митним союзом у складі Білорусі, Росії, Казахстану, із Заходу - Європейським Союзом, який також є Митним союзом. І так Україна знаходиться в кільці між двома митними союзами. Ось така наша специфіка", - зазначив Азаров.

Реклама:

Нагадаємо, президент Росiї Дмитро Медведєв заявляв, що керiвництво України має визначитися, з якими країнами слiд передусiм розвивати стратегiчнi та тiснi взаємини.

"Ну, не можна бути скрiзь. Або там, або там. Не можна сидiти на двох стiльцях, потрiбно робити якийсь вибiр", - наголосив Медведєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!