"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євро досяг мінімуму двох місяців

Понеділок, 23 травня 2011, 15:53

Євро знизився до мінімуму двох місяців до долара і рекордного мінімуму до швейцарського франка в понеділок через негативні політичні та економічні новин, які можуть стати причиною подальшого зниження.

Євро опустився до рівня 1,3968 долара у понеділок - мінімальної позначки з середини березня - на тлі сумнівів в успіху заходів щодо економії бюджетних коштів в Іспанії після низки поразок правлячої в Мадриді Соціалістичної партії на регіональних виборах, передає Reuters.

У той же час зниження агентством S & P прогнозу по кредитному рейтингу Італії до "негативного" з "стабільного" і спекуляції на тему реструктуризації боргів Греції призвели до того, що до 14.30 євро втрачав до долара 0,81%, знизившись до позначки 1,4016 долара.

Єдина європейська валюта прорвала психологічну відмітку на 1,40 долара, яка збігається з лінією 200-денний ковзної середньої, проте розпродаж було зупинено заявками на покупку з боку азіатських Центробанків починаючи з рівня 1,3965 долара, де проходить лінія 100-денний ковзної середньої.

Реклама:

"Сьогоднішні продажу євро - це перекладання коштів в долар, тому що люди думають, що зростання американської економіки перевершить показники європейської. Але викуповуються насамперед спекулятивні позиції, а реальні рахунки залишаються в єдиній валюті", - вважає Джеффрі Йу, валютний стратег з UBS.

На цьому тлі євро послабшав до швейцарської валюті до 1,2320 франка - мінімального рівня з моменту запуску в 1999 році єдиної європейської валюти в обіг.

Пара євро / франк торгувалася по 1,2392 франка, що на чверть відсотка нижче початку торгів.

Індекс долара, завдяки слабкості єдиної валюти, додає більше 1% відсотка, перебуваючи на позначці 76,25.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!