Мінфін змінює керівників "Києва"

Понеділок, 23 травня 2011, 09:10

Міністерство фінансів вирішило звільнити голову правління підконтрольного йому банку "Київ" Андрія Гриціва, який пропрацював в установі майже рік.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на джерело на банківському ринку.

"Святкування Дня банківського працівника (у п'ятницю) в банку раптово скасували. Майже все правління пішло на лікарняний. Документів про звільнення у Кабміні ще немає, але їх готують. У понеділок призначать нового голову", - розповів співрозмовник видання.

Зв'язатися із Грицівим виданню не вдалося. У прес-службі "Києва" відмовилися від коментарів.

Реклама:

Але джерело в банку підтвердило цю інформацію: "Тимчасово виконуючим обов'язки голови призначений перший заступник Валентин Обштир. Але він теж на лікарняному, і його змінять. Головою планують призначити одного із заступників голови Южкомбанку: або Еллу Дембровську, або Світлану Скосирську".

Причиною звільнення керівництва банку "Київ" співрозмовники видання називають невиконання плану фінансового оздоровлення банку, підписаного представниками Мінфіну та НБУ.

"Якщо ви подивитеся план, то побачите, скільки пунктів не виконано. Останньою краплею для Федора Ярошенка (міністра фінансов) став продаж відмінного відділення на Подолі (у Києві) за заниженою вартістю", - зазначив чиновник одного з відомств, знайомий із ситуацією в банку.

Інший співрозмовник також заявив, що міністр був обурений ціною продажу декількох об'єктів.

Як відомо, уряд націоналізував банк "Київ" в 2009 році у зв'язку із втратою платоспроможності.

Кабмін вклав у банк 3,56 млрд. гривень бюджетних коштів, ставши власником 99,93% акцій.

За даними Нацбанку, на 1 квітня банк посідав 53-е місце за активами - 2,76 млрд. гривень, його власний капітал становив 690,4 млн. гривень, а статутний - 3,57 млрд. гривень.

Перший квартал банк закінчив з прибутком 3,74 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: