На відновлення Японії необхідно 184 мільярди доларів

Неділя, 22 травня 2011, 11:22

Відновлення Японії після землетрусу і руйнівного цунамі може обійтися державі в суму від 10 до 15 трильйонів єн - 184 мільярди доларів.

Про це заявив міністр економіки Японії Каору Йосано.

За його словами, державі може знадобитися випуск облігацій для покриття витрат на відновлення країни, проте вона не повинна забувати про шляхи їх подальшого погашення, повідомляє РИА Новости.

"Я розумію тих, хто говорить про випуск облігацій для відновлення після землетрусу. Але ми не повинні необачно позичати гроші, не думаючи про те, як виплатити їх назад. Якщо нам доведеться випускати облігації для відновлення, ми повинні вирішити, через скільки років і як ми повернемо гроші", - заявив Йосано, виступаючи по японському телебаченню.

Реклама:

Нагадаємо, прем'єр-міністр Японії Наото Кан в кінці квітня заявляв про необхідність перегляду і нового старту економічних і соціальних заходів, які б враховували ті зміни, які внесли в життя країни наслідки руйнівного землетрусу 11 березня.

Намічений курс передбачає серйозні зміни в розвитку економічного і соціального життя, спрямовані на якнайшвидше відновлення країни, а також корінний перегляд стратегії країни в атомній енергетиці.

Конкретні напрямки для здійснення наміченого плану будуть прийняті в червні.

План передбачає соціальне і фінансове забезпечення у зв'язку з наслідками землетрусу, а також новий проект державної стратегії.

Зокрема, передбачається, що в червні цього року будуть затверджені напрямки єдиної соціальної та податкової реформи, здійснення якої буде проведено протягом трьох наступних років.

Реформа дозволить забезпечити фінансову підтримку заходам, спрямованим на відновлення країни, а також оздоровить її фінансову сферу.

Землетрус магнітудою 9,0 11 березня на північному сході Японії викликав цунамі заввишки більше десяти метрів. Число жертв перевищило 15 тисяч чоловік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!