Провайдери повинні блокувати ігрові інтернет-сайти - Інтернет партія

П'ятниця, 20 травня 2011, 11:25

Голова Інтернет партії України Дмитро Голубов вважає, що держава може зобов'язати провайдерів заблокувати ігрові інтернет-сайти.

"Якщо не на 100%, то на 90% заблокувати доступ до цих сайтів можна. Як це робиться? Наприклад, прийняти новий закон, який зобов'язуватиме інтернет-провайдерів під загрозою анулювання ліцензії щодня скачувати базу заборонених IP-адрес, припустимо, з урядового порталу і ставити ці адреси в так званий блок-лист", сказав він "Комментариям".

"Тобто всі клієнти інтернет-провайдерів України автоматично не можуть зайти на сайти, IP-адреси яких знаходяться в "чорному списку" Кабінету міністрів. Технічно це зробити можна", - продовжив Голубов.

За його словами, обійти такий "чорний список" можна, використовуючи проксі-сервера, проте на це здатне не так багато інтернет-користувачів.

Реклама:

"Звичайно, можна обійти ці "чорні списки", використовуючи так звані проксі-сервера, коли виставляється IP-адреса комп'ютера іншої країни і, природно, вас пропускають на цей сайт, тому що думають, що ви не з України. Але це вміють робити порядку 5-7% інтернет-користувачів", - вважає Голубов.

При цьому експерт відзначив, що блокування подібних сайтів не нова для світової практики: "У Німеччині борються за такою ж системою з порнографічними сайтами. Є блок-лист, якого всі провайдери дотримуються, сторінки з цього "чорного списку" в користувача просто не вантажаться".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: