Парламент попередньо ухвалив закон про земельний кадастр

Четвер, 19 травня 2011, 15:11

Парламент у четвер ухвалив у першому читаннi законопроект про Державний земельний кадастр.

За таке рiшення проголосували 267 депутатiв iз 373, зареєстрованих у сесiйнiй залi, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Документ передбачає скасування з 2013 року державних актів на право власностi на земельнi дiлянки.

Представляючи законопроект, один з його авторiв, депутат від НУНС Роман Ткач наголосив, що згiдно із цим документом "концептуально закрiплюється положення про те, що земельний кадастр є iнформацiйною системою, окремою вiд Державного реєстру речових майнових прав на нерухоме майно".

Реклама:

За його словами, ведення земельного кадастру покладається на органи земельних ресурсів.

Депутат підкреслив, що в земельному кадастрі будуть міститися дані про фізичні характеристики землі: форма, розмір, координати, межі, оцінка, якість ґрунту, забруднення.

"Кадастр буде функціонувати виключно як інформаційна система про земельні ресурси країни, а реєстрація і гарантування прав на ці ресурси буде здійснюватися окремо, у відповідності зі спеціальним законом", - сказав Ткач.

За його словами, законопроектом пропонується, щоб необхідність отримання державного акту на право власності на земельні ділянки було скасована з 1 січня 2013 року.

"У законопроекті пропонується встановити, що аналіз документації та внесення всіх даних про земельну ділянку проводиться виключно районними, міськими територіальними органами центрального органу виконавчої влади по земельних ресурсах", - підкреслив Ткач.

У законопроекті також містяться статті про механізм регулювання порядку обміну інформацією між Державним земельним кадастром та Державним реєстром речових прав на нерухоме майно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!