Мінагропрод прогнозує урожай зернових більше 45 мільйонів тонн

Четвер, 19 травня 2011, 12:20

Урожай зерна в Україні в поточному році буде значно більше 45 мільйонів тонн.

Такий прогноз висловив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Згідно хлібофуражного балансу регіонів, вони планують зібрати 45 мільйонів тонн зерна. Я глибоко переконаний, що ця цифра буде значно вище", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.

Безуглий зазначив, що більш точні прогнози будуть відомі після отримання даних про стан ярових культур.

Реклама:

У той же час, він підкреслив, що запаси вологи, як в метровому, так і в орному шарах грунту достатні для отримання хорошого врожаю зерна.

Перший заступник міністра повідомив, що Україна вже виконала комплекс весняно-польових робіт приблизно на 96%. Зокрема, із запланованих 7,6 мільйона га ярових зернових агрогосподарства посіяли 7,3 мільйона га.

Безуглий також зазначив, що Україна в цьому році значно змінила структуру посівних площ з урахуванням науково-обгрунтованих рекомендацій.

Зокрема, за його даними, агрогосподарства збільшують посіви кукурудзи. На думку першого заступника міністра, площі під цією культурою вперше за історію України перевищать 3 мільйона га.

Він уточнив, що вже аграрії посіяли 3,2 мільйона га кукурудзи.

Кім того, за словами Безуглого, аграрії також розширили посіви круп'яних культур.

Крім того, перший заступник міністра повідомив, що цього року господарства значно збільшили внесення мінеральних добрив, яке склало 78 кг діючої речовини на 1 га проти 51 кг на 1 га у минулому році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!