"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФРС почне розпродаж активів після підвищення ставок

Четвер, 19 травня 2011, 10:16

Більшість чиновників ФРС США виступають за підвищення ставок перед початком продажів активів, викуплених у ході стимулювання економіки, коли для цього прийде час.

Говориться в протоколі квітневого засідання Комітету з відкритих ринків ФРС, інформує Reuters.

Опублікований у середу протокол позначив наявність заворушень серед чиновників ФРС щодо зростання інфляції, однак не показав, що ФРС готова почати приймати стримуючі заходи в найближчому майбутньому.

У ході дискусії на квітневому засіданні чиновники відзначили, що продаж активів, що становлять заставні по іпотеці, буде однією з пріоритетних завдань для ФРС в майбутньому.

Реклама:

"Більшість учасників хочуть продажу заставних після першого підвищення процентних ставок. Однак вони вважають, що продажі потрібно здійснювати поступово", - говориться в протоколі.

Політики вважають, що початок продажів активів ФРС дозволить їм досягти мети підвищення ставок овернайт швидше, ніж при їх відсутності, говориться в протоколі.

Федрезерв опустив ставки майже до нуля в грудні 2008 року і потім почав вкачувати в економіку ліквідність через покупку іпотечних паперів і державних облігацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: